7 Mobiele Dingen Leiden

7MDHeaderHoe lees je een e-book uit de bibliotheek op je iPad? En wat is BrowZine, hoe kan je aantekeningen maken in een pdf op je tablet? Waar sla je informatie op? Welke apps kunnen je helpen bij het werken met wetenschappelijke informatie? Dit en nog veel meer komt aan bod in de cursus 7 Mobiele Dingen, die door UBLeiden wordt ontwikkeld. De cursus is bedoeld voor medewerkers met directe klantencontacten, maar ook anderen kunnen meedoen. We behandelen alleen iOS en Android apps. De cursus is opgezet volgens het 23dingen stramien: elke week een blogpost met een huiswerkopdracht. En net als bij 23 dingen kunnen andere bibliotheken de cursus ook volgen, want de blogs zijn openbaar. Onder CC is alles door andere bibliotheken te hergebruiken, alhoewel enkele onderdelen specifiek voor Leiden zijn geschreven.

Om Leidse medewerkers te stimuleren om mee te doen, krijgen deelnemers een giftcard om de benodigde apps te kunnen open. Aan het eind van het traject worden er twee iPads verloot onder de deelnemers die de hele cursus succesvol hebben afgerond.

Op 17 november staat de eerste blogpost live op http://blogs.library.leiden.edu/7mobieledingen/ . Daarna volgt er wekelijks een nieuw item, met een pauze in het kerstreces. We nodigen bibliotheken van harte uit om mee te doen en ons feedback te geven. We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Advertenties

Geplaatst op 11/11/2015, in Informatievaardigheid, Klantgerichtheid. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: