Kringgesprek met Google Plus

Sinds enkele dagen waart Google Plus rond in Nederland. Google Plus is het sociale netwerk van Google. Na Buzz (mislukt) en Wave (mislukt) probeert Google het opnieuw. Google+ is een netwerk, waarin je contact onderhoudt met je “vrienden” , foto’s of video’s deelt en kunt videochatten (hangout) met een klein gezelschap, in Google+ terminologie een Kring. Die gezelschapjes richt je zelf in; je deelt je vrienden in in kringen. Die kringen vormen zo’n beetje het hart van de applicatie. Ze zijn in elk eenvoudiger dan de lijsten van Twitter of Facebook. Uiteraard koppelt Google+ de applicatie aan Google, de zoekmachine. Daarin vind je sinds kort bij resultaten een klein icoontje met een +1. Als je dat aanklikt kunnen je vrienden zien dat je de betreffende website waardeert. Overigens ook hier geen -1, zoals ik ook bij Facebook soms erg verlang naar een dislike knopje. Ook is er een dienst Sparks, waarmee je snel een overzicht krijgt van nieuws op jouw interessegebied, en dan ook nog toegespitst op jouw regio. Ik klikte op Fietsen en verwachte de Tour de France. Niks hoor: gestolen fietsen teruggevonden in Hoorn. Wereldnieuws!

Hoe Google+ zich gaat ontwikkelen is afwachten; er is nu nog een beperkt aantal mensen mee aan het testen. Ik doe daar ook aan mee en ga het uitproberen.

Er is een kort Belgisch filmpje, dat laat zien hoe het werkt. Ook is er een demo van Google+ beschikbaar. Overigens wordt het bedrijven nog afgeraden om met Google+ te gaan communiceren met klanten. Bovendien komen de addertjes al onder het gras uit wat betreft de rechten van hetgeen je via Google+ deelt, zoals foto’s. Het schijnt dat Google die rechten heeft. Dat is dan weer minder goed nieuws.

Advertenties

Geplaatst op 10/07/2011, in Google, Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: